Viirinkylän Rauhanyhdistys ry Historia

Viirinkylän Rauhanyhdistys perustettiin 30.11.1930. Pääosin talkootyönä rakennettu toimitalo valmistui vuonna 1933 Viirinkylään. Seuroihin kokoontui runsaasti sanankuulijoita. Parannuksen tekijöitäkin oli paljon, sillä suuret herätyksen ajat olivat alueella juuri näihin aikoihin. Viirinkylän Rauhanyhdistyksen ompeluseuratoiminta aloitettiin vuonna 1934. Vuotta myöhemmin alettiin pyhäiltoina pitää kodeissa lauluseuroja, joissa myytiin teetä ja korppuja yhdistyksen toiminnan tukemiseksi. Vuonna 1936 päätettiin aloittaa isojen seurojen järjestäminen toimitalolle Marian päiväpyhinä, pääsiäisenä ja Mikkelin pyhänä (syysseurat) sekä kesäseurat kesä- ja heinäkuussa. Muina aikoina seuroja pidettiin kodeissa.

Viirinkylän Rauhanyhdistyksen toimitalon kuva
Viirinkylän Rauhanyhdistyksen toimitalon kuva

Lapin sodassa vuonna 1944 Viirinkylän Rauhanyhdistyksen toimitalo poltettiin. Uuden talon rakentamista suunniteltiin ja rakennusrahastoa kartutettiin muun muassa lahjoituksin, keräyksin ja ompeluseuratuloin. Talon rakentamisesta kuitenkin luovuttiin, sillä tontin vuokrasopimus oli vanhentunut eikä uutta sopimusta voitu tehdä. Rovaniemen seurakunta rakennutti Viirin kirkon vuonna 1952. Siitä lähtien Viirinkylän rauhanyhdistys on saanut käyttää seurakunnan tiloja.

Viirinkylän rauhanyhdistyksen jäsenmäärä on vaihdellut näiden 80 vuoden aikana yli sadasta pariin kymmeneen. Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana jäsenmäärä on pysynyt suunnilleen samana, mutta jäsenten keski-ikä on laskenut.

Taivaan Isä on siunannut pienen siionimme toimintaa niin, että se on edelleen tärkeä jäsenilleen. Rauhanyhdistyksen järjestämiin seuroihin tullaan kuulemaan Jumalan sanaa ja saamaan virvoitusta henkilökohtaiselle uskolle. Seuroissa on myös mukava tavata hajallaan asuvia matkaystäviä. Yhteinen toiveemme ja rukouksen aiheemme on, että seuroihin tulisivat muutkin alueen asukkaat kuulemaan ilosanomaa Jumalasta ja Hänen valtakunnastaan kuten Viirinkylän rauhanyhdistyksen toiminnan alkuaikoina.